The audio at Olifants River cam is down. We are working on a solution.

buffering and feed problems?

20 posts / 0 new
Last post
Anonymous
Anonymous's picture
buffering and feed problems?

For the past 3 days I've been getting lots of buffering on the cam which is not normal for me. I am running the cam off your new pop-up and my VLC player both. The pop-up plays momentarily, then buffers and rebuffers, then eventually goes to ready again. Wondering if this is from your end or mine. I haven't made any changes to my system which would indicate possible problems. I am running WinXP/2, mozilla firefox, cable connection. Today is the worse I have seen it, but then again, I'm able to sit and watch it more because of it being the weekend. Feedback appreciated. Puzzled

Sheila's picture
Offline
africlub
Joined: Feb 17 2006

Just to say that since the changeover to Africam from wavelit i have had no buffering probs whatsoever, it's a constant  261kb/sec the sound is also good! I hope you all can get your problems with the feed sorted soon Smiling

__________________

Study nature,love nature,stay close to nature. It will never fail you!           

Auntie Lyn (not verified)
Anonymous's picture

I just posted the note above, and when I went to check the cam on the front page, I had to refresh again to get it to come up. Now I'm getting a message at the bottom (where it gives the feed and buffer information) and got the message: playing "Nkorho": 32k bits. See picture below

 

Auntie Lyn (not verified)
Anonymous's picture

Fani, I think because they are video and not live feed is why there is no problem with them. This all makes no sense.

It's 7:58am EST, and I just logged on about 20 mins ago. So far I am getting the feed fair off the front page, but can't get it off a popup without buffering. It says playlist2 and the popup from the front page said playlist4. I don't know if the playlist has something to do with it or not. The only problem, the player on the front page just stops, goes to black and says ready after about 20-30 mins. Then when I refresh, all I get there is buffering and a different playlist number.

Fani's picture
Offline
africlub
Joined: Feb 18 2006

Bufferings visit me often ...and they started again several hours before after a few days of fine feed ...You know it ...The only I would like to add even I don;t know if there is a meaning to this  is ...that videos on the first page from Time shift are running fine on the cam window in the first page

Auntie Lyn (not verified)
Anonymous's picture

!!!HELP!!!!

 

This now makes the 8th day of buffering, freeze frames, lost video packets, interrupted audio, etc.  I have sent Jon my information and am not getting any feed back from anyone, except for apologies from fellow members and the moderators. 

I have tried every Pop-up (off the front Africam page, the link to the pop-up on the left of the page and the link from KITN)  and am getting constant buffering, freezing, and after about 30 mins of that it goes back to a black screen with ready.  All of the pop-ups are giving me the same feed problems.  Playing the stream in my VLC player is horrible, right now it's loosing packets of video just like it did last night.   I have checked with my ISP, I'm not having any other problems with any other live stream.  I am getting Pete's Pond and Djuma clear.  But I can't get a clear feed off Nkorho.  My speed tests are all great.  ISP says it's a problem from AFRICAM!  The feed is coming thru at 32kbs since this all started the evening of the 24th.

I am not the only one having problems, but there are only a few of us being vocal about it.   Please can't someone from Africam address this problem and help us come up with some sort of solution???  Looking for answers!

Auntie Lyn (not verified)
Anonymous's picture

The buffering, dropped frames and intermittant sounds is much worse tonight, especially after the link to Wavelit was dropped. here is video of what I'm getting off my VLC player.

On the Popup from KITN it goes to black screen then to ready. On the popup from our front page and on the front page, the sound goes in and out and the timer stops, then jumps ahead. Any help?

Fani's picture
Offline
africlub
Joined: Feb 18 2006

Auntie Lyn ...It is exactly what happens to me ...too ...If you find a solution ...please ...share it ..(I had bufferings before ...but not for long)...I hope it will run well tomorrow morning again ....

Auntie Lyn (not verified)
Anonymous's picture

Gerda, mine is running at 32kbp/second. Can't get a steady feed at all, yet Pete's is good, and Djuma is clear so far.

Gerda (not verified)
Anonymous's picture

this will not be any help for those of you having problems, but my feed here today has been good.

No buffering at all and running at 261 kbs/sec the whole time.

 

blueeyedlibra (not verified)
Anonymous's picture

I am having buffering problems to. Talked with Sabine already. But what Im doing is refreshing and it will not play til I run my mouse over it. I had read someone else was having problems and someone said to do that but I just dont remember who and when.

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.